Dr. Ingrid Van de Vel

1Y6A5069.jpg

Biografie

Ingrid Van de Vel studeerde in 1993 af als arts aan de KULeuven.

Aansluitend werkte ze als vorser aan de VUB o.l.v Prof. Thielemans, waar ze zich verdiepte in immunotherapie voor Non Hodgkin Lymphoma.

Na 3 jaar wetenschappelijk onderzoek, gooide ze het roer om en studeerde ze Tropische Geneeskunde. Ze werkte mee aan projecten in Congo, Gambia en Cambodja. Ze moest de laatste missie onderbreken omwille van een tropische aandoening en besloot in België te blijven en de huisartsenopleiding en een cursus Homeopathie aan het VSU aan te vatten.

In 1999 startte ze met haar eigen homeopathische praktijk. Het was vooral de “sensation homeopathie” van Rajan Sankaran die haar inspireerde. Ze leerde onbevooroordeeld luisteren naar het verhaal van de patiënt.

De resultaten werden beter.  Toch waren er nog veel patiënten die onvoldoende resultaten boekten met voedingsadvies, bewegen en homeopathie.

Ingrid Van de Vel ging verder in haar zoektocht naar de onderliggende oorzaken.

 

 

Drie jaar geleden startte ze met stoelgangsonderzoeken. Dit lichtte een stuk van de sluier op. Hierdoor werd duidelijk dat als de “gut” niet goed werkt, dit effect heeft op het ganse lichaam.

Haar collega in de groepspraktijk Bert Lefevre introduceerde haar in de Functional Medicine waarna Ingrid besliste om zich in te schrijven voor de opleiding AFMCP in London. De DNA Health opleiding was hierop een goede aanvulling om een beter beeld te krijgen van dieperliggende genetische oorzaken van een aandoening.

Momenteel volgt ze de Advanced Courses in Functional Medicine.

Ingrid is daarnaast gepassioneerd door yoga en volgt een Teachers course, zodat ze haar kennis kan doorgeven. Yoga past perfect binnen een gezonde levensstijl omdat het zowel een gezonde vorm van beweging is alsook een manier om beter met stress om te gaan.

 “Life is a Journey, not a destination.” Ralph Waldo Emerson.

afmcp-graduate-2018-rgb-72dpi.jpg