Intake

Functional medicine behandelt de patiënt als persoon en niet enkel de ziekte of de symptomen.  Hiervoor is het dus belangrijk dat de arts een zo volledig mogelijk beeld krijgt van wie u bent. Daarom worden nieuwe patiënten voorafgaand aan de afspraak met de dokter uitgenodigd voor een uitgebreid intakegesprek.  

In dit gesprek geven we meer toelichting over wat de aanpak is van Functional Medicine en hebt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Het is een manier van werken waarbij er van de patiënt een actieve betrokkenheid verwacht wordt in het herstelproces. We gaan uw tijdslijn (één van de basisinstrumenten in Functional Medicine) opstellen en we bekijken grondig wat uw huidige gewoontes zijn op gebied van voeding, stressbeheersing, slaap, beweging en sociale relaties.  We overlopen ook de vragenlijsten die u hebt ingevuld.

Zo zijn we zeker van een juist inzicht in de situatie en alle aspecten die invloed hebben op uw gezondheid.  Hierdoor kan de dokter efficiënter werken en bespaart u op termijn tijd en geld. 

Eerste afspraak bij de dokter

Volgend op deze eerste consultatie komt u na een aantal weken terug voor een uitgebreide bespreking van de testresultaten en een behandelplan.  Een basisbestanddeel van elk behandelplan bestaat uit gepersonaliseerde leefstijladviezen.  Voor ondersteuning hierin kan u, indien gewenst, terecht bij de leden van het gezondheidsteam.  

Verdere medische opvolging bij de dokter is uiteraard afhankelijk van patiënt tot patiënt en is dus individueel te bepalen.

Tijdens dit eerste uitgebreide consult (minstens 1 uur) neemt de arts uitgebreid de tijd om uw verhaal te horen en op basis hiervan - samen met het uitgebreide intakedossier - al een eerste inschatting te maken van de mogelijke oorzaken van uw (chronische) klachten.  Hij/zij zal tijdens deze consultatie reeds een aantal onderzoeken doen of aanvragen.

 

Prijzen

Basiskost voor de opmaak van het intake dossier door de health coach: 50€

Consultatieprijs artsen (per half uur): 75€