De belangrijkste stap naar een duurzaam herstel van gezondheid zal er altijd in liggen om te werken aan een gezonde levensstijl.

Dit houdt vaak ingrijpende wijzigingen in op gebied van voeding, stressbeheersing, beweging, slaapgewoonten en sociale relaties.  

De dokter geeft op basis van zijn diagnose hierover adviezen op maat van de individuele patiënt. Hij heeft echter niet de mogelijkheid om de patiënt hierin diepgaand in te begeleiden. Hier kan een gezondheidscoach een belangrijke rol spelen.  Zij begrijpen het hoe en waarom van het doktersadvies en kunnen de nodige tijd nemen om dit met de patiënt door te praten. Het succesvol toepassen van het doktersadvies is een cruciaal element in het herstelproces. 

Aanpak

We richten onze aandacht op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van ziektes, eerder dan enkel de symptomen te onderdrukken. 

Dit is zoekwerk waarvoor we een geheel van instrumenten gebruiken zoals een uitgebreide intake, specifieke vragenlijsten, en een aantal laboratoriumonderzoeken (bloed, urine, stoelgang en speeksel). 

 

Klik op de icoontjes hieronder om meer te weten te komen over hoe we elke specifieke oorzaak van ziekte aanpakken en zo het normale functioneren en evenwicht van de patiënt herstellen

 

Echt en blijvend herstel is enkel mogelijk wanneer de onderliggende oorzaak wordt aangepakt.  Wanneer we de belangrijkste systemen van het lichaam en hun onderlinge verbondenheid begrijpen en zien hoe hun functies kunnen worden hersteld, dan kunnen veel chronische aandoeningen voorkomen en zelfs omgekeerd worden.